slider_image.jpg
slider_image2.jpg
Slider_koeien_inzoom.jpg
Slider_koeien_Smit.jpg
Slider_koeien_veiligheidshek.jpg
Slider_Nieuwe_stal_zijwandventilatie.jpg
Slider_Smit_Gebouw.jpg
Slider_Smit_Gebouw_duurzame_veehouderij_MDV.jpg
Slider_Smit_Gebouw_van_binnen.jpg
Slider_Smit_Gebouw_van_binnen_2.jpg

Koeborstel

Smit & Van Dronkelaar is dé specialist als het gaat om stalinrichting. Een belangrijk object voor het comfort van uw koeien zijn koeborstels. Bij ons vind je een groot assortiment koeborstels in diverse formaten, vormen en uitvoeringen. Van geautomatiseerde koeborstels en koeborstels waar jouw koeien zelf lekker hun vacht kunnen borstelen. En van grote tot kleine koeborstels. Kortom, welke koeborstel je ook zoekt, bij Smit & Van Dronkelaar ben je aan het goede adres! 

 

 

Koeborstel

Wat zijn koeborstels

Koeborstels zijn grote borstels voor koeien die in de stal worden gemonteerd. Deze borstels zorgen voor de hygiëne van de koe en een heerlijke massage op zijn tijd. De meeste borstels zijn rond en schakelen bij aanraking aan waarbij ze langzaam roteren. Naast deze geautomatiseerde koeborstels zijn er ook borstels waarbij de koe zich kan borstelen door zelf te bewegen.

Minder stress en een hogere melkproductie

Het gebruik van een koeborstel zorgt voor comfort, hygiëne en rust. Ook een koe heeft een hekel aan jeuk daarom zal het altijd iets zoeken om tegenaan te schuren. Met de koeborstel kunnen de koeien hun vacht een goede borstelbeurt geven zonder zich te kapot te schuren. De vacht wordt schoon en luizen, mijten en andere parasieten worden van de huid verwijderd. Het ontstaan van eczeem of aantasting van de huid door schimmels wordt verminderd of zelf helemaal tegengegaan. De borstel stimuleert de bloeddoorstroming wat bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van de koe. Hierdoor is de koe kalmer en ervaart minder stress wat weer zorgt voor een goede melkproductie.

Koeborstel te koop

Op onze website hebben wij verschillende soorten koeborstels te koop. Bekijk hiervoor gerust onze webshop met het ruime assortiment koeborstels. Heb je een vraag over een product of heb je advies nodig? dan beantwoorden wij deze uiteraard graag. Neem dan gerust contact met ons op!

 

Koeborstel Prijs

De prijzen van de koeborstels variëren. Er zijn verschillende soorten koeborstels. We onderscheiden elektrisch aangedreven koeborstels en koeborstels die niet elektrisch aangedreven worden. De elektrisch aangedreven koeborstels zijn in aanschaf duurder dan een niet elektrisch aangedreven koeborstel. Bij Smit & Van Dronkelaar ben je verzekerd van scherpe prijzen. Je vindt bij ons al koeborstels vanaf 127 oplopen tot circa 1.995 euro. 

Soorten koeborstels in ons assortiment

Koeborstels zijn er in verschillende soorten en maten en bij ons vind je een grote diversiteit in koeborstels. Zo bieden wij koeborstels waarvan de draairichting wisselt, flexibele koeborstels en elektrisch aangedreven borstels of juist niet elektrisch aangedreven koeborstels. Naast de verschillende uitvoeringen zijn de koeborstels verkrijgbaar in verschillende vormen en formaten.

Comfort-Cow koeborstel

De Comfort-Cow koeborstel is ideaal voor het borstelen van een groot oppervlak en moeilijk bereikbare plaatsen. Elke keer dat de borstel opstart, draait hij de andere kant op. De borstel kan door de koe omhoog worden bewogen. De borstel is bijzonder geschikt voor het borstelen van een groot oppervlak door de extra lange borstel-as. De borstel is ergonomisch gevormd waardoor het moeilijke plaatsen kan bereiken zoals kop, rug, staart inplant en zijkant van de koe. 

Eén borstel is voldoende voor 50 tot 60 koeien. Bevestiging van de borstel kan eenvoudig zowel op een standpaal als op een muur. De borstel wordt aangedreven door een veilige, duurzame en zuinige 24 Volt motor. De aandrijving inclusief de start/stop functie, temperatuur- en weerstandbeveiliging bevinden zich in de aandrijflijn. Deze borstel is leverbaar in verschillende kleuren

De prijs van deze borstel is € 1495,- per stuk exclusief BTW. 

Koeborstel comfort cow - elektrisch aangedreven

Cosy-Cow koeborstel

De Automatisch en elektrisch aangedreven koeborstel Comfort Cow is een comfortabele borstel. Bij aanraking van de koe begint deze direct op vriendelijke snelheid te draaien. De borstel draait links- en rechtsom in een schommelende beweging.
De borstelharen hebben een grote diameter en zijn eenvoudig te vervangen. De borstel is compact en is voldoende voor 50 tot 60 koeien.  

De hoogte van de borstel kan eenvoudig worden aangepast aan de schofthoogte van de koeien. De borstel wordt aangedreven door een veilige, duurzame en zuinige
24 Volt motor. De aandrijving inclusief de start/stop functie, temperatuur- en weerstandbeveiliging bevinden zich in de aandrijflijn.

De prijs van deze borstel is € 1495,- per stuk exclusief BTW.

Koeborstel Cosy Cow

Krazzmaxx koeborstel

De Krazzmaxx koeborstel kan zowel binnen als buiten geplaatst worden en heeft aan de romp aangepaste borstelvormen. De borstel draait roterend en schakelt aan door het optillen van de borstel door de koe. Bij overbelasting zal de draairichting van de borstel worden gewisseld. De borstel kan een hoogteverschil van 25 cm overbruggen. De hoek blijft gelijk (100°). De vorm van de borstels zijn aangepast aan de romp van de koe en zijn stabiel en duurzaam.
De motoraandrijving is spuitwater- en stofdicht. Aandrijving via onderhoudsvrij, duurzaam loopwerk met geharde tandwielen. Kortom een zeer solide koeborstel.

De prijs van deze borstel was € 2830,10 en is nu slechts € 1995,- per stuk exclusief BTW

Krazzmaxx Koeborstel

Twister koeborstel

De Twister koeborstel is een borstel zonder elektrische aandrijving waardoor deze universeel en veilig in gebruik is. Hierdoor is deze ook geschikt voor binnen en buiten. De borstel zwenkt naar alle zijden uit maar draait niet mee. De koe kan zichzelf borstelen door zelf te bewegen. De borstelharen zijn van stevig, hoogwaardig kunststof. De vorm van de borstel is druppelvormig.
Doordat de borstel vrij hangt en door de pendelende ophanging is deze geschikt voor koeien van verschillende grootte.
Montage van de borstel is eenvoudig. Met behulp van een montagestang kan deze aan plafond of spant worden bevestigd. De montagestand wordt er bij geleverd.

De prijs van deze borstel is € 399,- per stuk exclusief BTW.

Twister Koeborstel

Borstelgarnituur met veer

De borstelgarnituur met veer koeborstel is de enige borstel met een probleemloze werking. De borstel heeft geen mechanische onderdelen waardoor de kans op defecten minimaal is. Deze borstel is een eenvoudig borstelgarnituur bestaande uit een gefixeerde verticale borstel en verende horizontale borstel. De borstel is zeer sterk en robuust en is gemakkelijk te monteren. 

De prijs van deze borstel is € 123,26 per stuk exclusief BTW.

Koeborstel Borstelgarnituur met veer

 

 

Andere soorten koeborstels tijdelijk niet in ons assortiment

Onderstaande koeborstels hebben wij afwisselend in ons assortiment. Benieuwd naar de beschikbaarheid van onderstaande koeborstels? Vraag eenvoudig via de mail of telefoon naar de beschikbaarheid.

Roterende koeborstel

De roterende koeborstel heeft twee draairichtingen: linksom en rechtsom. Elke keer dat de borstel opstart, draait hij de andere kant op. 

Roterende koeborstel

Rotobrush koeborstel

De Rotobrush koeborstel beweegt schommelend en heeft twee draairichtingen. De borstelharen zijn gemakkelijk te verwisselen.

Rotobrush koeborstel

 

Koeborstel webshop

 

 

Sitemap | Smit en van Dronkelaar