slider_image.jpg
slider_image2.jpg
Slider_koeien_inzoom.jpg
Slider_koeien_Smit.jpg
Slider_koeien_veiligheidshek.jpg
Slider_Nieuwe_stal_zijwandventilatie.jpg
Slider_Smit_Gebouw.jpg
Slider_Smit_Gebouw_duurzame_veehouderij_MDV.jpg
Slider_Smit_Gebouw_van_binnen.jpg
Slider_Smit_Gebouw_van_binnen_2.jpg

Kalveriglo en Kalverbox

Een kalveriglo en kalverbox zijn systemen om jonge kalveren in te huisvesten gedurende de eerste maanden van hun leven. Door gebruik te maken van kalveriglo´s en kalverboxen wordt voorkomen dat jongvee in hun jonge leven te maken krijgen met ziektes, met uiteindelijk de mogelijkheid tot sterfte. Als veehouder probeer je jonge kalveren zo gezond mogelijk te houden door de kans op besmetting met ziektes zo klein mogelijk te maken.

Kalverbox

Naast dat iglo´s en boxen uitstekend gebruikt kunnen worden om te voorkomen dat jonge kalveren ziek worden, is het ook een ideaal systeem voor nieuw aangekochte kalveren. Je weet immers niet met welk ander vee de kalveren in aanraking zijn gekomen. In het slechtste geval besmet de nieuwe kalf andere kalveren. Met een kalveriglo of kalverbox isoleer je de kalf.

Kalveriglo en kalverbox te koop

Smit en van Dronkelaar is specialist in stalinrichting en heeft verscheidene kalveriglo´s en kalverboxen te koop. Ons bedrijf en onze producten zijn gebaseerd op onze 3 gouden principes: groei, welzijn en arbeid. Hierdoor dragen onze producten bij een een optimale kalveropfok voor uw bedrijf.

Welke soorten kalveriglo´s en kalverboxen zijn te koop in onze webshop?

  • Kalveriglo´s van CalfOtel
  • Verplaatsbare eenlingunit
  • Arena kunststof kalverbox
  • Classic eenling-kalverbox

Kalveriglo’s van CalfOtel 

De CalfOtel iglo is speciaal ontworpen voor het buiten opfokken van kalveren. De kalveriglo’s vormen een ideale omgeving voor de eerste levensweken van een pasgeboren kalf. De kalverhokken zijn degelijk, arbeidsvriendelijk, goed te reinigen en door de speciale coating ook aangenaam bij hoge temperaturen. CalfOtel iglo's zijn gemaakt van topkwaliteit glasvezelversterkt polyester. Het materiaal is extreem sterk en duurzaam. 

De CalfOtel iglo’s zijn er in verschillende soorten en maten:

Kalveriglo Open Top

Makkelijk verrijdbaar en kantelbaar hok met opsluithek. Door de ‘open top’ is er goed overzicht over de kalveren.

De CalfOTel Open Top is er vanaf € 410,- per stuk exclusief BTW.

Kalveriglo Small

Uitermate geschikt als kalveriglo voor de buiten opfok van kalveren tot en met 3 weken. Gemakkelijk verrijdbaar door wielen die in de drempel geïntegreerd zijn.

De CalfOtel Small is er vanaf € 360,- per stuk exclusief BTW.

CalfOTel Hybrid

De CalfOtel Hybrid is speciaal ontworpen om kalveren buiten te huisvesten. In dit kalverhok kunnen de dieren verblijven vanaf de eerste dag tot drie maanden. De kalveren kunnen in de CalfOtel Hybrid zowel individueel als in kleine groepen worden gehuisvest door de uitneembare schotten.

De CalfOtel Hybrid is verplaatsbaar en heeft een verstelbare klep. Door de verstelbare klep en de vorm van het hok kunt u zorgen voor een goed microklimaat.

Het kalverhok is gemaakt van glasvezel versterkt polyester, hetgeen garant staat voor schaduwtemperatuur in de zomer en een lange levensduur. De verwijderbare tussenschotten zijn gemaakt van polyester. Het hok is makkelijk te reinigen en ontsmetten.

De prijs van de CalfOtel Hybrid is € 3495,- per stuk exclusief BTW.

CalfOtel Comfort

Ideale kalveriglo om kalveren van 0 tot 8 weken oud in op te fokken. Het kalf ligt, door de grotere lengte, meer beschut. Door de hoogte van het hok is deze beter toegankelijk, bijvoorbeeld wanneer u het kalf moet helpen opstarten. Dit hok is, net als de Kalveriglo Small, gemakkelijk verrijdbaar. 

De CalfOtel Comfort is er vanaf € 470,- per stuk exclusief BTW.

Kalveriglo XL-5

Geschikt voor huisvesting van 5 kalveren. Door de openingen in het dak is er goede ventilatie. Het hok is gemakkelijk verplaatsbaar doordat het voorzien is van hijsogen. Het systeem biedt optimaal overzicht.

De Kalveriglo CalfOtel XL-5 is er vanaf € 1160,- per stuk exclusief BTW.

Kalveriglo XL-10

Dit hok is geschikt voor huisvesting van 10 kalveren. Verder heeft dit hok dezelfde voordelen als de kalveriglo XL-5. 

De CalfOtel XL-10 is er vanaf € 2340,- per stuk exclusief BTW.

Verplaatsbare eenling unit

De Verplaatsbare eenling unit van CalfOTel is een verplaatsbaar kalverhok. De unit is compact gebouwd waardoor u ruimte kan besparen en biedt tegelijk plaats aan wel vier kalveren. Groot voordeel van dit kalverhok is dat u deze 4 hokken in één keer machinaal kan verplaatsen.

Met behulp van de instelbare luifel kan een optimaal klimaat voor de kalveren gerealiseerd worden. U kunt een perfect microklimaat realiseren doordat u met de beweegbare luifel kan zorgen voor voldoende ventilatie, zonder tocht. 

De CalfOtel eenling unit is gemaakt van een volblad verzinkt stalen frame, welke is gevuld met kunststof panelen en een glasvezelversterkte polyester luifel. Door de gladde oppervlakken is deze makkelijk schoon te maken. En u heeft geen last van opstpattend vuil tijdens schoonmaken in verband met de afstand tot de grond tijdens het reinigen.

Nog een aantal voordelen: verzorger kan rechtop staan en blijft droog, voer en stro blijven droog, minder stroverlies door hoge drempel, gemakkelijk toegankelijk door brede opening.

De prijs van de Verplaatsbare eenling unit is € 3095,- per stuk exclusief BTW.

Arena kunststof kalverbox

De Arena kalverbox kenmerkt zich door de gemakkelijke reinigbaarheid van de wanden en vloer. De wanden zijn van glad kunststof waardoor vuil gemakkelijk los laat. De vloer is één geheel en licht van gewicht waardoor deze gemakkelijk te verwijderen en te plaatsen is.

De Arena kalverbox is gemakkelijk te verplaatsen door de, standaard gegalvaniseerde, zwenkwielen. De kalverbox is geschikt voor binnen-huisvesting maar is wel zonnewarmte bestendig. 

Het is een robuust en sterk hok en heeft een handig en flexibel fronthek. 

Deze kalverbox is er in verschillende uitvoeringen: Mono, een enkelvoudige box, en Stereo, twee boxen gekoppeld.

De Arena kalverbox is er vanaf € 691,55 per stuk exclusief BTW. 

Classic eenling-kalverbox

De Classic eenling kalverbox is geschikt voor verschillende leeftijden en/of rassen door een verstelbare V-vormige kopopening in het fronthek. Het fronthek is uitgevoerd als deurtje voor gemakkelijke toegang tot de box. Het deurtje kan links- of rechtsom draaien. Een droge ligging en optimale ventilatie (zonder tocht) voor het kalf zijn gewaarborgd doordat de boxen verhoogd zijn opgesteld en doordat het onderste gedeelte van het fronthek is afgedicht. Het is aan te bevelen de kalverboxen in een aparte, goed geventileerde ruimte te plaatsen.

Het frame en fronthek zijn geheel thermisch verzinkt. Het uitneembare lattenrooster is van geschaafd hardhout met slotbouten, die voorzien zijn van een kobalt-zinklaag. De tussenwanden zijn van watervast hechthout met gladde kunstharscoating en aluminium beschermrand. En de achterwand is uitneembaar om de box optimaal te kunnen reinigen. De kalverbox is leverbaar in breedten van 82 en 92 cm. 

De Classic eenling-kalverbox is er vanaf € 274,55 per stuk exclusief BTW.

 

Kalveriglo en Kalverbox webshop

 

 

Sitemap | Smit en van Dronkelaar